top of page

Vaig tenir l’honor de contactar amb tres professionals que treballen en el món publicitari. Vaig decidir fer tres tipus d’antrevistes diferents, una enregistrada en video, l’altre enregistrada en àudio i la tercera per escrit.

 

Entrevista a Jordi Frias:

 

Jordi Frias, director creatiu de l’agència publicitària WILL. Li vaig fer una entrevista d’uns 20 min enregistrada en video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entrevista a Anna Boneta:

 

Anna Boneta, directora de producció de BENECÉ PRODUCCTIONS SL. Vam mantenir una extensa conversa de més d’una hora enregistrada en àudio i transcrita i consultable integrament als annexos del treball. Aquí en deixo una petita mostra:

 

“Els anunciants hi dediquen molt pocs diners i molts cops els virals estan més cuidats que un anunci convencional i tu saps que l’anunciant per aquell viral tindrà moltes més entrades que per un anunci concencional.”

 

“Provocar i cridar l’atenció. De vegades et fan retirar l’espot però tu ja ho tens previst.”

 

“És molt important dir que res no és gratuït, tot està preparat. Hi ha estudis de mercat darrera. No hi ha casualitat aquí, tot està controlat, tot està estudiat.”

 

Entrevista a Anna Bartolomé:

 

Anna Bartolomé, Community Manager i creativa en el Departament de Marketing de Runroom (Agència de marketing online). Li vaig passar un breu qüestionari de 3 preguntes amb un formulari google:

 

  1. Com s’aconsegueix que la publicitat viral funcioni?

A partir de conèixer a la comunitat i al target al qual t’estàs dirigint. Sense estudiar-lo, no podràs crear una acció de comunicació capaç d’arribar al teu consumidor. Has de crear un concepte i una acció que pugui esdevenir memorable i noticiable per tal que les persones la considerin, la tinguin en ment, i a partir d’aquí, confiar en el boca a boca i intentar provocar aquest.  

 

  1. Fins a quin punt és personalitzada la nova publicitat?

Tot pot anar a més, això és clar, però estem en un moment en que la publicitat busca un màxim de personalització de la comunicació. No tan directament a una persona en concret, sinó a una comunitat d’hàbits, costums i estils de vida pràcticament idèntics que es puguin agrupar per tal d’enviar un mateix missatge.

 

  1. Com veus el futur de la publicitat?

El futur de la publicitat, en la situació en la que ens trobem on internet està donant unes possibilitats infinites, és desconegut. El que sí és cert és que serà una publicitat molt més emocional que ara, que buscarà més el fet de crear un vincle amb el target. Es basarà en, més que donar a conèixer els atributs dels producte, una diferenciació entre productes a partir de valors i actituds de la marca que estiguin anunciant. És buscarà que, a través d’accions d’experiència de marca (Branded content, storytelling, Brand experience...) el consumidor vinculi aquesta experiència i aquests valors que es transmeten directament amb la marca/empresa en qüestió. Fer servir una publicitat més emocional que racional per arribar al teu públic.

Entrevistes

© 2013 Per BERTA MOYA CÀNOVAS

FAVORITS

QUÈ APORTO?

QUÈ SABEM?

CONTACTE

M'he dedicat a investigar el funcionament de la publicitat que corre sola, la viral. Aquella que recorre Internet cridant-nos l'atenció i provocant que la difonguem. Ho he posat en pràctica i he estudiat com circulen uns quants audiovisuals.

Institut: Menéndez y Pelayo

Mail: bertamoyacanovas@gmail.com

Ens adaptem a les noves tecnologies i la publicitat viral ens invaeix cada dia a través de les xarxes socials. El meu objectiu ha estat investigar sobre les noves tendències de la publicitat.

bottom of page