LA NOVA PUBLICITAT

En qualsevol recerca és important recollir l'opinió de la gent del carrer. És per això que vaig decidir fer un formulari Google breu perquè no resultés pesat de contestar. Aquest formulari el vaig estendre viralment, és a dir, ho vaig passar als meus amics i familiars i ells ho van estendre als seus cercles.
Per començar, el qüestionari proposava mirar un anunci de 5 min d’una empresa de vidres tecnològics: A day made of glass - Corning
Qüestionari
A continuació hi havia un seguit de preguntes:

Resultats del qüestionari: (sobre un total de 104 enquestes)
-
Has acabat l’anunci?


Podem observar com tres quartes parts dels enquestats han acabat l’anunci. Cal mencionar que l’anunci era molt llarg i per tant podem considerar un èxit haver mantingut el canal obert durant 5 min. Fet que constata la gran capacitat d’atreure que l’anunci ofereix.




2. Valoració de l’anunci:
La mitjana ha considerat l’anunci entre bo i molt bo. Aquesta era una pregunta de control que em confirma que l’anunci és bo tal i com jo havia previst.
3. Què és el que t’ha atret més de l’anunci?
Aquesta pregunta era oberta, per tant no n’he pogut extreure una gràfica. Però si que s’ha marcat una tendència en les respostes que requeia sobre la tecnologia com a reclam i el futur que ens espera. Podem consultar totes les respostes integres als Annexos del treball.
4. On et molesta més la publicitat?
Aquesta gràfica ens indica que la majoria de la gent veu com un element molest la publicitat a la TV i a Internet. Això em parla dels mitjans consumits del públic enquestats. Segurament si els enquestats fessin el mateix ús de tots els mitjans, les respostes seien diferents.
5. Si haguessis de posar a la balança els anuncis que consideres ètics i els que no, què guanyaria?
La majoria aclaparadora té una imatge negativa de la publicitat. La veuen com un mitjà agressiu i poc ètic. En les entrevistes a professionals de publicitat, vaig poder observar com aquesta idea ells no la comparteixen.
6. Quin tipus d’anuncis aconsegueixen captar la teva atenció?
En aquesta gràfica observem com els recurs emocional i el sorprenent destaquen ampliament sobre els demés seguits dels aspectes més frívols (humor, morbós, “freak”).
7. Saps que és la publicitat viral?
La majoria dels enquestats desconeixen la tècnica de la publicitat viral.